Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 2 februarie 2011

Noul BMW Seria 1 M Coupe intra in scena!

Adio fotografii si filmulete spion fara de sfarsit, adio campanie enervanta de teasing! Noul BMW Seria 1 M Coupe intra in scena si se pregateste sa readuca la viata spiritul legendarului BMW M3 E30!
 Sa o luam insa cu inceputul. Primul BMW M3 construit vreodata, bazat pe generatia E30, nu a fost chiar cel mai rapid din istorie. Nu a fost cu siguranta nici cel mai luxos si nici macar cel mai rafinat. A fost in schimb cel mai mic, cel mai pur si, in opinia multora, cel mai dinamic M3 din perspectiva celui aflat la volan. Iar vestea buna este ca spiritul legendarului model de performanta promite sa fie readus la viata de noul BMW Seria 1 M Coupe
Sub capota se ascunde un motor twin turbo in sase cilindri, cu o capacitate de 3.0 litri, ce dezvolta nu mai putin de 340 cai putere si 450 Nm, cuplul maxim atingand insa 500 Nm multumita functiei overboost. Puterea va fi transmisa exclusiv rotilor spate prin intermediul unei transmisii manuale in sase trepte (singura disponibila de altfel), coupe-ul bavarez ce cantareste aproximativ 1.500 kilograme fiind capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 4.9 secunde. Bariera celor 200 km/h este atinsa dupa numai 17.3 secunde, in timp ce viteza maxima a fost limitata la 250 km/h. In plus, la fel ca toate celelalte modele M, noul BMW Seria 1 M Coupe vine si cu diferential blocabil, suspensie modificata si sistem performant de franare.




Din punct de vedere estetic, coupe-ul bavarez de performanta se remarca in special prin noile spoilere, linia agresiva fiind continuata de extensiile pentru aripi si eleronul ce completeaza designul portbagajului. Alte detalii includ grila frontala redesenata, un nou set de praguri laterale, sistem de evacuare cu patru tobe de esapament si jante pe 19 inci. Odata ajunsi la interior, descoperim instrumentele de bord revizuite, scaunele sport imbracate in piele, un volan in trei spite si insertiile de alcantara prezente la nivelul bordului, usilor si consolei centrale.


Noul BMW Seria 1 M Coupe va debuta oficial la North American International Auto Show 2011, urmand a ajunge pe piata in luna mai, la un pret de pornire de 50.500 euro.



Cu 340 cai putere sub capota si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 4.9 secunde, noul BMW Seria 1 M Coupe este fara nici un dubiu un model rapid. Un mic monstru din regiunea Bavariei. O mini-arma de distrugere in masa, numai buna de testat la Nurburgring.


Zis si facut! Rezultatul? Deloc surprinzator, insa ne-am fi asteptat la ceva mai mult. Sau poate nu! Dar gata cu misterul! Micul si impresionantul BMW Seria 1 M Coupe reuseste sa parcurga un tur de pista la Nurburgring in numai 8 minute si 12 secunde, un timp ce il plaseaza inaintea unor modele precum M5 E60, M3 E46 si, nu in ultimul rand, inaintea lui 335i Coupe. Coupe-ul bavarez de performanta nu poate tine insa pasul cu adversari precum Porsche Cayman S sau Audi TT-RS, o comparatie cu mai-marele BMW M3 E92 fiind mai mult decat inutila.



Concluzia? Noul BMW Seria 1 M Coupe se anunta cel putin o prezenta placuta, constructorul german oferind pentru putin mai mult de 50.000 euro o reteta asemanatoare cu cea care a transformat clasicul M3 E30 intr-o legenda.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu