Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 30 aprilie 2011

Oficial: Noul Lamborghini Aventador LP700-4 intra in scena!

A fost anticipat cu mult timp in urma, apoi confirmat de zvonuri interminabile si, intr-un final, dezvaluit in fotografii de presa scapate pe internet, insa acum este oficial: Noul Lamborghini Aventador LP700-4 a fost dezvaluit in premiera mondiala la Geneva Motor Show si se pregateste sa porneasca un adevarat razboi in lumea supercarurilor.

In timp ce multi vor considera impresionantul taur din Sant'Agata Bolognese mai mult o simpla evolutie decat o adevarata revolutie, este destul de clar ca noul Aventador LP700-4 se diferentiaza prin numeroase caracteristici fata de modelul pe care il inlocuieste, si anume Murcielago. Pentru inceput, noul supercar a crescut in dimensiuni si se bucura de un design puternic inspirat de la extremul Reventon. In ciuda liniilor agresive multiple, Aventador LP700-4 se poate lauda cu o forma curgatoare a exteriorului, printre atractiile principale numarandu-se spoilerul fata cu prize de aer masive, spoilerul spate cu al sau urias difuzor, blocurile optice cu LED-uri modelate in Y, jantele cu design in cinci spite, capota transparenta a motorului si, nu in ultimul rand, sistemul de evacuare cu patru tobe de esapamanent ascunse intr-un ornament de dimensiuni generoase, montat central.

 Odata ce faimoasele Lamborghini Style Doors au fost deschise, cei aflati in jurul supercarului italian vor remarca un interior exclusivist, unde si-au facut aparitia cele mai fine materiale si ultimele noutati in materie de tehnologie. Mai mult de atat, cockpit-ul noului Lamborghini Aventador LP700-4 este dominat de o consola centrala specifica unui avion modern, ce beneficiaza printre altele de ecran LCD, ceasuri digitale si buton start/stop.

 Sub capota, impresionantul supercar italian este insufletit de un propulsor in 12 cilindri, de 6.5 litri, ce produce nu mai putin de 700 cai putere si 690 Nm. Adauga o transmisie in sapte trepte capabila sa schimbe vitezele in doar 50 ms si o greutate de numai 1.575 kilograme, iar apetisantul Lamborghini Aventador LP700-4 poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 2.9 secunde! Viteza maxima? Ce-ai zice de 350 km/h? Suna bine, nu-i asa? In plus, pe langa performantele extreme, constructorul italian ne anunta ca noul sau supercar se poate lauda si cu un consum de carburant plus emisii de CO2 reduse cu pana la 20 procente. Iar asta nu e tot. Impresionanta fisa tehnica mai cuprinde printre altele si structura monococa realizata din fibra de carbon, tractiune integrala, suspensie pushrod si sistem performant de franare.

Noul Lamborghini Aventador LP700-4 va fi disponibil in Europa la un pret de 255.000 (fara taxe) si va ajunge la primii sai clienti la sfarsitul acestei veri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu