Faceți căutări pe acest blog

vineri, 22 aprilie 2011

Premiera: Acesta este noul Audi Q3!

Este oficial! Cu doar cateva zile inainte ca Shanghai Motor Show 2011 sa-si deschida portile pentru presa si vizitatori, germanii de la Audi au dezvaluit primele detalii si fotografii oficiale cu mult-asteptatul Q3. Cel mai nou model al constructorului din Ingolstadt va fi disponibil la vanzare incepand cu luna iunie, la un pret de pornire de 29.900 euro.

Creat pentru a concura de la egal la egal cu BMW X1, noul Audi Q3 se remarca prin limbajul de design fluent, dar si prin silueta similara unui coupe. Atractiile principale de la exterior sunt reprezentate de celebra grila single-frame, in timp ce blocurile optice pot fi echipate cu deja-nelipsitele LED-uri. Iar asta nu e tot. Contrar dimensiunilor sale reduse (4.39 metri lungime, 1.83 metri latime si 1.60 metri inaltime), cel mai nou membru al familiei de SUV-uri din Ingolstadt nu se poate plange de lipsa unui aspect agresiv, ba chiar musculos - mai ales atunci cand pachetul S line isi face aparitia.

In ceea ce priveste gama de motorizari, mult-asteptatul Audi Q3 va fi disponibil la lansare cu trei propulsoare in patru cilindri, supraalimentate, de 2.0 litri. Fanii motoarelor diesel vor fi nevoiti sa se multumeasca cu un singur 2.0 TDI ce produce nu mai putin de 177 cai putere, o versiune mai putin puternica (140 CP) urmand a fi disponibila in viitorul apropriat. Clientii care prefera unitatile pe benzina au de optat pentru un 2.0 TFSI, ce livreaza celui aflat la volan fie 170, fie 211 cai putere. In cazul ultimei variante, acceleratia de la 0 la 100 km/h se va realiza in mai putin de sapte secunde (mai exact, in 6.9 secunde), in timp ce viteza maxima va fi de aproximativ 230 km/h.

Important de specificat, modelul constructorului din Ingolstadt va fi disponibil atat cu tractiune fata, cat si cu sistemul de tractiune integrala quattro. Transmisia puterii va fi asigurata de o cutie manuala in sase trepte sau de una S tronic in sapte trepte, cel mai nou SUV al constructorului german laudandu-se si cu capota motor, plus portbagaj realizate din aluminiu - de aici si o greutatea de aproximativ 1.500 kilograme.
Noul Audi Q3 va fi dezvaluit in premiera mondiala la Shanghai Motor Show 2011, urmand a fi disponibil la vanzare incepand cu luna iunie a acestui an. Cel mai mic SUV al constructorului din Ingolstadt va fi construit in Spania si va avea un pret de pornire de 29.900 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu