Faceți căutări pe acest blog

vineri, 6 ianuarie 2012

Audi Q7 6.0 TDI - Putere in adevaratul sens al cuvantului

Motorul V12 de 6.0 litri produce 500 cai putere si 1.000 Nm , aproape la fel de mult ca si masina de curse care a castigat Le Mans pentru ultimii trei ani. Acest lucru înseamnă că aveti o masina de cinci metri lungime, cu sapte locuri care are o greutate de 2.7 tone, dar care cu toate aceste minusuri va lovi 100 kph in 5.5 secunde cu o viteza de top limitata la 250 kph. Din motive nu doar de etica şi economie, dar si a fizicii, această maşină nu ar trebui existe. Dar e chiar aici.

Avantajul la motorina este ca tot cuplul este disponibil de la doar 1.750 rpm. Acceleratia este aproape instanta în Audi Q7 6.0 TDI şi contrazice cu totul dimensiunile masinii si greutatea. O apasare blanda a pedalei de acceleratie este intotdeauna suficienta, dar da o buna lovitură strasnica, si o dată ce cutia de viteze a negociat un  kick-down, tu si alte 2.7 tone implicate sunteti aruncati spre orizont.


Rafinament la orice viteza - este pur şi simplu uimitor. Calca acceleratia, si motorul V12 va construi pentru scurt timp un sunet si o viteza impresionanta, dar retrage-te din nou, si imediat sentimentele de seninatate si civilizatie sunt restaurate imediat. Daca e un lucru bun sau nu, aceasta este cu siguranţă mult mai impresionant, si mai inspaimantator, care urmeaza sa fie aplatizate in fotoliul de piele de un motor V12 6.0 motorina decat în ​​scaunul galeata al unui supercar V12.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu